Skidorter i Frankrike


Frankrike är ett populärt resmål för skidresor och det finns anläggningar för både barnfamiljer, de som älskar offpist med höga fallhöjder och de som gärna dansar hela natten lång. I de franska Alperna är generellt dock lite mindre fokus på fest, och lite mer fokus på skidåkning, än i exempelvis Österrike.


Chamonix är den lite lyxigare skidorten som bjuder på allt, för alla. Orten är utmärkt för barnfamiljer och har även mycket att bjuda på för den som söker action på fjället. Med 410 km pist finns obegränsade möjligheter till härlig åkning.

Val Thorens är en annan familjevänlig skidort, men det är lite mer livat här än i Chamonix. Denna klassiska skidort, som faktiskt är den högst belägna i Europa, bjuder på en mycket lång säsong och de flesta boenden är ski in/ski out.

Val d’Isère är, tillsammans med Tignes, en jätte när det gäller antalet pistkm. Enligt många kännare finns den bästa offpisten här och lite speciellt är att orten kan ståta med sommarskidåkning. Även Val d’Isère är barnvänligt med många områden för de mindre

Skidorter

Val Thorens

Chamonix

Val D´isére


Redaktionen
Skidorter.se