Skidorter i Österrike


Österrike är nummer ett bland svenskar som vill resa till Alperna på en härlig skidresa. Så har det varit i flera decennier och det finns flera orter i Österrike där man inte ska bli förvånad om skidläraren eller servitören talar svenska.


Bad Gastein är en klassisk skidort i Österrike som bjuder på något för alla smaker både i pisten och när pjäxorna åker av. Här är partylivet ganska livat, men orten är samtidigt relativt barnvänlig. St Anton, som är den största skidorten i Österrike, har ungefär samma karaktär. Dock är utbudet av pister i alla färger betydligt större och dessutom har St Anton en offpist av absolut världsklass.

För just offpist finns det emellertid ingen skidort i Österrike som är bättre än Zell am See. Denna pärla precis vid sjön Zeller See är också den gemytligaste och mest barnvänliga skidorten i Österrike.

Sölden kan rekommenderas för den lite skickligare skidåkaren som älskar carving i långa pister med rejäla fallhöjder. Att avverka ”BIG3” i Sölden är något varje utförsåkare med självaktning bör göra minst en gång i livet.

Skidorter

Zell am see

Bad Gastein

St. Anton

Sölden


Redaktionen
Skidorter.se